Bed and Breakfast "de Bonte Koe"

OMGEVING

Watersport

Op diverse punten kunt U kano’s, electroboten, roei en zeilboten huren waarmee u het prachtige natuurgebied kunt ontdekken. Diverse kano en electroboot routes zijn door Natuurmonumenten samengesteld waarmee u kris kras door het natuurgebied kunt varen en de schitterende natuur en het rijke vogelgebied kunt bewonderen. Ook voor de vissers zijn er diverse mogelijkheden in dit visrijke gebied, zoals karpervissen en snoeken. Visvergunningen zijn op diverse punten verkrijgbaar.

Wandel en fietstochten

U kunt wandelen en fietstochten maken door het groene hart, met uw eigen fiets, of door er een te huren. Diverse fietstochten zijn voor U in kaart gebracht, maar U kunt ook zelf op ontdekkingsreis gaan en bijvoorbeeld het landelijke dorpje “De Meije “ontdekken. Bent U toe aan een dagje rust ? Ook lekker rustig luieren in de tuin bij ons met een goed boek op de steiger behoort tot de mogelijkheden.

Steden

Ver weg van het drukke stadsleven en toch maar op 40 minuten afstand van de 4 grote steden : Amsterdam, Utrecht, Den Haag en Rotterdam. Nieuwkoop is daarom een uitermate geschikte uitvalbasis voor dagtrips naar een van deze steden. Steden zoals Leiden en Gouda zijn zelfs binnen een half uur te bereiken, terwijl Alphen aan de Rijn zelfs op de fiets binnen 45 minuten is bereikt. U verblijft met recht in het groene hart van de randstad !! Ook ’s winters blijft de omgeving prachtig. Bij vorst en sneeuw worden op de plassen schaatsroutes uitgezet, terwijl ook het ijszeilen en ijsvissen een plek hebben gekregen. Wandeltochten over het ijs geven een mooi beeld van de winteromgeving en U de gelegenheid om de mooiste foto’s te maken. Kijk voor uitgebreide informatie over Nieuwkoop en omgeving en routebeschrijving op de websites van: vvv Nieuwkoop en vvv het Groene Hart